Sokan kérdezték tőlem a napokban, hogy pontosan mi is az a VLOG, hogyan lehet készíteni és mi a célja?

Ezt követően úgy döntöttem, hogy a következő BLOGunk témája legyen a VLOG.

vlog

A Blogot már mindenki ismeri. Néhány évvel ezelőtt szinte minden második ember Blogot írt valamilyen témában. Mint minden ilyen esetben, voltak sikeresebbek és számtalan kudarcba fulladt blogolás is született.

Vlog egy mozaikszó, amely a videó blog rövidített változata és vlogger készíti.

A Vlog készítésének is számtalan előnye van, miközben az ember teret kap a kreativitása kiélésére, ha ügyesen csinálja és észreveszi a lehetőségeket, akkor egy jó kis (vagy nagy) üzleti lehetőséget is létrehozhat belőle, ráadásul a piac jelenleg igencsak fogékony rá.

A jó hír még a is, hogy hasonlóan a Bloghoz, ez sem jár plusz kiadásokkal, vagy komolyabb költségekkel. Ha minőségi munkát szeretnénk kiadni a kezünkből, akkor szükséges hozzá egy jó kamera, melyet akár a telefonod is tartalmazhat, némi érzék, egy jó téma, egy professzionális videó és audió szerkesztő program elsajátítása (pl.:Sony Vegas), egy csatorna, amin keresztül eléred a célközönséget. Elsősorban ezekre lesz a legnagyobb szükség és már kezdődhet is a VLOGOLÁS.

Ha üzleti sikeredet szeretnéd növelni vele, ahhoz is kifejezetten ajánlott és egy remek, könnyedebb út.

Számos területen úgy érvényesülhet valaki, úgy mutathatja be vállalkozását, szolgáltatását, termékeit, hogy közben a „VLOG REKLÁM” nem jár különösebb kiadással és csak a bevételben fog mutatkozni az eredmény.

A számos előny, melyek a vlogolással járnak, egy olyan útra viheti az embert, ahol jól érzi magát miközben akár dolgozik, és a munkája a szenvedélyévé válhat.

Sokan nem szeretnek kamera előtt szerepelni, de az előnyök közé sorolható, hogy a Vlogolásnál egyáltalán nem kell. Mindig az adott téma, amit ki szeretnénk hangsúlyozni, az, amit mutatnunk érdemes.

Témákban a lehetőségek szinte végtelenek. Első lépésként, mint ahogyan egy vállalkozás is elindít az ember, érdemes átgondolni és egy tervet készíteni:

  • Miről is fog szólni?
  • Mi a célom vele?
  • Mennyi időm van rá?
  • Hogyan valósítom meg és mire van ehhez szükségem?

A legnépszerűbb témák közé a receptek, a DIY ötletek, a videó játékok, a tesztek, az utazás, a testedzés valamilyen formája és a tanácsadás tartozik. A lényeg, hogy ne felejtsük el, ezt nem csupán a magunk szórakoztatására készítjük és tartsuk szem előtt a célunkat és a célcsoportunkat.

Én azt mondom, hogy hajrá és akiben egy kis érdeklődés is felmerült, vágjon bele és nem mellesleg fontos, hogy a nagy testvér a Google is figyel minket és értékesnek véli a Vlogokat, így jobb helyen szerepelhetünk a keresésben és sikeresebbek lehetünk.

BLOG után VLOG
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail